Партнери




    Вхід на сайт   >>
Розгорнути меню

підписати
відписати
  



Головна » Наші статті » Слово пастиря
Про те, щоб ми у своїх сумнівах завжди зверталися до Христа, як апостол Петро, з молитвою – протоієрей Георгій Коваленко (+аудіо)
03 August 2012 14:48

Цієї неділі (седмиця 9-та після П’ятдесятниці) в храмах ми згадуємо, як Христос простягає Петру Свою руку, коли Його учень, ідучи по воді до Нього, раптом забуває, що поруч із ним Спаситель, і починає тонути (Матф. 14: 25-33).

Духовний зміст цієї події лежить на поверхні. З одного боку, ми бачимо, що без Божої допомоги ми не можемо нічого зробити. З іншого боку, ми бачимо, що з Божою допомогою ми можемо зробити неймовірне.

Щодо сьогодення, треба сказати, що багато з нас – це люди, які виросли за радянських часів, люди, які пізнали Христа вже в дорослому віці. І тут ми в чомусь схожі на апостола Петра. Коли приходили до віри, то поринали в релігійне життя із головою, і зараз можемо свідчити, що Господь дозволив нам робити те, що здається неймовірним. Більш того, можемо свідчити про реальну Божу допомогу кожному з нас.

Водночас, досвід людини, яка прийшла до віри, схожий на досвід апостола Петра, котрий засумнівався, коли побачив великі хвилі. Те саме й ми переживаємо. Коли людина стає воцерковленою, починає дивитися довкола і бачить ті великі спокуси і сильні вітри, які довкола нас вирують. У цей момент ми лякаємося. Тоді в нас є два вибори: *сподіватися на себе або на допомогу світу цього і тонути чи *звернутися, як апостол Петро, до Христа з молитвою. Якщо ми обрали другий варіант, Господь подає нам руку і проводить до човна спасіння – до Церкви Христової.

Дуже важливим у цій історії є закінчення. Коли Господь приводить Петра в човен, всі учні, які дивляться на це, прославляють Спасителя та вклоняються Йому. Так само і ми з вами, коли бачимо людину, яка тільки-но навертається до віри, маємо радіти за неї. Але коли бачимо віруючу людину, яка падає, а потім кається і повертається до Бога, знову підіймається, маємо разом з Його учнями прославляти Христа, говорячи, що Він воістину є Син Божий.

Тому що Господь прийшов у цей світ не для праведників – для грішників. Він прийшов, щоб нас із вами спасти, щоб простягнути нам руку і навчити ходити по водах. Навчити нас звертатися до Нього по допомогу - і з Його допомогою йти шляхом спасіння.

Сам Господь каже в Євангелії: шукайте, перш за все, Царства Небесного, а інше додасться (Матф. 6, 33). Іноді ми шукаємо земного і «зайвого» - і дуже жалкуємо, коли його не знаходимо. Але я знаю людей, які шукають Небесного – і щасливі в земному.

Коли людина розставляє правильні пріоритети, спирається не на власні сили, не на допомогу грошей чи сильних світу цього, а спирається на руку Божу, то Господь дає все потрібне у цьому земному житті. Чому? Тому що людина шукає головного – спасіння власної душі. Тому, я думаю, за будь-яких часів і будь-яких обставин людина має у своєму житті – воно є не тільки земним, а й вічним – шукати, перш за все, Царства Небесного, а все земне – додасться.


Прикріплені файли:



Код для вставки у блог / сайт

Переглянути анонс

Про те, щоб ми у своїх сумнівах завжди зверталися до Христа, як апостол Петро, з молитвою – протоієрей Георгій Коваленко (+аудіо)

Цієї неділі в храмах ми згадуємо, як Христос простягає Петру Свою руку, коли Його учень, ідучи по воді до Нього, раптом починає сумніватися і тонути.



Рубрики: Публікації | Слово пастиря |

1587 переглядів / Коментарів: 0

Теги: Протоиерей Георгий Коваленко |
Додати свій коментар

Версія для друкуВерсія для друку

Корисна стаття?

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.


Попередні матеріали
Також у розділі
Найцікавіше з архівів сайту
О родителях
19 February 2009




Цікаві статті








 

Шукайте нас у соціальних мережах та приєднуйтеся!

facebook twitter

vk

раскрутка и продвижение сайтов Ми в ЖЖ:  pvu1

Add to Google - додати в iGoogle

Ми на 


Православіє в Україні

Усе про життя Української Православної Церкви

добавить на Яндекс



© Усi права на матерiали, що опублiкованi на сайтi, захищенi згiдно з українським та мiжнародним законодавством про авторськi права. У разi використання текстiв з сайту в друкованих та електронних ЗМI посилання на «Православіє в Україні» обов`язкове, при використаннi матерiалiв в Iнтернетi обов`язкове гiперпосилання на 2010.orthodoxy.org.ua. Адреса електронної пошти редакцiї: info@orthodoxy.org.ua

    Рейтинг@Mail.ru