Партнери




    Вхід на сайт   >>
Розгорнути меню

підписати
відписати
  



Головна » У єпархіях » Київська
КИЇВ. Різдвяні коляда й кутя зібрала киян та гостей столиці на Благодійному ярмарку
07 January 2011 13:54

У четвер, 6 січня, у Святвечір на Майдані Незалежності зібралось багато людей. Вони з цікавістю підходили до концертної сцени Благодійного різдвяного ярмарку «Три мішечки. Від Миколая і Різдва» і прислухались до ведучих, котрі запрошували заспівати колядки – власні або загальновідомі такі, як «Добрий вечір тобі» або «Тиха ніч».

Кияни спочатку ніяковіли і на запрошення відповідали відмовою. Мовляв, жодних колядок не знаємо чи слова забули. Утім, сміливців такі відшукали. Першими на сцену вийшли 4-річна Ангеліна Савченко і 15-річний Клим Близнюк. Разом із голосистим ведучим діти заспівали «Нова радість стала», за що отримали подарункові пакуночки. Це додало рішучості киянам. Відтак, до співу колядок приєднались і дорослі українці.

Найактивніші – кидали свої варіанти колядок у спеціальну велику скриню.  До речі, автор найкращої – з огляду творчості – колядки отримає винагороду. Переможця буде визначено 9 січня 2010 року під час закриття Благодійного ярмарку.

Того ж дня на майдані столиці готували справжню кутю за «бабусиним» рецептом…

30 кілограмів крупи пшеничної, 7 кг маку, 3 кг волоських горіхів, стільки ж меду та родзинок. Таких пропорцій необхідно дотримуватися, аби зготувати 60 кілограмів святкової куті. Плюс – 30 літрів узвару, щоб запивати смакоту. Все відбувалось на Майдані Незалежності в рамках Благодійного різдвяного ярмарку «Три мішечки. Від Миколая до Різдва».

Близько трьох годин знадобилось шеф-кухарю ресторану «АВТО-ГРИЛЬ Мисливець» Дмитру Таукішеву для приготування цієї страви. Майстер куховаріння запевняє, що для смачної куті передусім потрібні якісні продукти і, власне, бажання готувати, готувати з душею… Але, за словами Дмитра, без Різдва кутя перетворюється на звичайну страву. Щоправда, у більшості українців кутя з буднями зовсім не асоціюється. Вона вже давно стала частинкою свята Різдва Христового.

Незважаючи на мороз, сотні киян сумлінно спостерігали за вправними діями кухаря і чекали, коли ж нарешті дозволять скуштувати кутю. Адже за традицією, передріздвяна – ще пісна - вечеря починалась зі сходом Віфлеємської зірки на небі, тобто після шостої вечора. Тож, на Майдані всі чекали саме цієї зірки…

Джерело: svyaterizdvo.in.ua

Код для вставки у блог / сайт

Переглянути анонс

КИЇВ. Різдвяні коляда й кутя зібрала киян та гостей столиці на Благодійному ярмарку

30 кілограмів крупи пшеничної, 7 кг маку, 3 кг волоських горіхів, стільки ж меду та родзинок. Таких пропорцій необхідно дотримуватися, аби зготувати 60 кілограмів святкової куті…



Рубрики: Події на часі | Київська |

1947 переглядів / Коментарів: 0

Теги: "Три мішечки - від Миколая до Різдва" - Рождественская ярмарка | Різдво Христове |
Додати свій коментар

Версія для друкуВерсія для друку

Корисна стаття?

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.


Rss-стрічка з сайту єпархії
Попередні матеріали
Також у розділі

Цікаві статті








 

Шукайте нас у соціальних мережах та приєднуйтеся!

facebook twitter

vk

раскрутка и продвижение сайтов Ми в ЖЖ:  pvu1

Add to Google - додати в iGoogle

Ми на 


Православіє в Україні

Усе про життя Української Православної Церкви

добавить на Яндекс



© Усi права на матерiали, що опублiкованi на сайтi, захищенi згiдно з українським та мiжнародним законодавством про авторськi права. У разi використання текстiв з сайту в друкованих та електронних ЗМI посилання на «Православіє в Україні» обов`язкове, при використаннi матерiалiв в Iнтернетi обов`язкове гiперпосилання на 2010.orthodoxy.org.ua. Адреса електронної пошти редакцiї: info@orthodoxy.org.ua

    Рейтинг@Mail.ru